Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

DU Žužemberk na županovem pokalu v Dolenjskih toplicah

V počastitev občinskega praznika Dolenjske Toplice smo dne 18.7.2018 topliški upokojenci pod streho spravili še eno veliko prireditev pod imenom Županov turnir.

Tekmovalo se je v igri pikado in v kegljanju na vrvici ali pod drugim imenom rusko kegljanje. Tekmovanje so nam zopet omogočili podturnški gasilci, ki so nam dali na razpolago njihove prostore in ostale kapacitete, kakor tudi Terme Dolenjske Toplice za kar se obema najlepše zahvaljujemo.

Na tekmovanju je sodelovalo šest ženskih in šest moških ekip iz petih sosednjih društev in seveda domače društvo. Tekmovanje je potekalo zelo prijetno in tekoče ter ga zaključili v predvidenem času pa tudi vreme nam je enkrat za spremembo služilo brez vsakodnevnih neviht, da smo lahko tekmovanje v kegljanju na vrvici opravili tudi v parku Term v Dolenjskih Toplicah na prostem.

Najboljšim posameznikom smo podelili štiri komplete medalj, najboljšim ekipam pa štiri komplete pokalov za katere so se morali zelo potruditi pa tudi nekaj športne sreče je moralo biti poleg. V domačem društvu upokojencev je ostalo kar nekaj pokalov in medalj, prehodni največji pokal pa se je prislužilo že tretjič društvo upokojencev Uršna sela in so postali tudi trajni lastniki.

Referent za šport pri DU

Drago Zupančič

Na županovem pokalu v Dol. toplicah, sta sodelovali DU Žužemberk obe ekipi ženska in moška. Sedaj ima vseh 6 ekip lige ob Krki tudi ženske, v disciplini pikado in kegljanje na vrvici. Prehodni pokal (ženske in moški skupaj ekipa) je šel v trajno last ekipi DU Uršna sela, so se pa naše ženske DU Žužemberk ponovno zelo dobro uvrstile in sicer;
V pikadu 1. mesto med ekipami ženske;
V kegljanju na vrvici pa 3. mesto med ekipami ženske.
Moška ekipa je  dosegla skromno 4. mesto, med 6. ekipami.

Še v osvežitev spomina, da je v avgustu srečanje vseh upokojencev (PZDU) Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, ki bo v Dolenjskih toplicah na že znani lokaciji. Vabljeni vsi člani!

Oglejte si tudi