Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

Konjerejci članu Grum Francu za 60 jubilej postavili mlaj

Pri populaciji v vrstah konjerejskega društva Suha krajina se že močno pozna. Že kar nekaj članov, je starih preko 70, še več pa preko 60 let. Seveda so v vrstah tudi mlajši, in ni kaj dodati, na mladih svet sloni.

Tako smo se člani konjerejskega društva  Suha ktrajina, stari in mladi v petek 6.7.2018 zbrali na domačiji  Grum Franca v Podgozdu, s sabo z vozom in konji pripeljali mlaj, ter ga našemu dolgoletnemu in ustanovnemu članu, za njegov 60 okrogli jubilej postavili na domačem dvorišču. Z željo še na mnoga zdrava in srečna leta tudi v naših vrstah se je na dvorišču domačije pričel pravi živ žav. Že je bila skopana luknja v katero so kar ročno postavili mlaj, saj je bilo udeležencev polno dvorišče in so to z lahkoto izvedli.

Seveda je mesec julij vroč mesec in če je vroče se vskado odžejati in  ohladiti hoče, za kar pa je poskrbel slavljenec. Ko je bil mlaj postavljen, še skupinska slikica in že so bili vsi prisotni povabljeni za obloženo mizo, kjer ni manjkalo, ne hrane, ne pijače, za veselo vzdušje pa je poskrbel naš član Ciril s frejtonarico, kar pa se je zavleklo še v večerne ure.....

Oglejte si tudi