Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Regijsko srečanje skupin ŠOLA ZDRAVJA

7.6.2018 je šola zdravja organizirala regijsko srečanje skupin Primorske, Gorenjske, okolice Ljubljane, ter Dolenjske. Za Dolenjsko je bil avtobusni prevoz organiziran že ob 5.30 uri iz Žužemberka, Zagradca, Ivančne gorice, Šentvida pri Stični in Grosupljega, v Ljubljani pa iz Šišenskega predela. Pot je tokrat vodila v Most na Soči.
Ob prihodu v prelepi del Slovenije je bil najprej postanek ob kavici in sladici, nato pa je sledil sprejem in pozdravni govor g. Uroša Brežana župana občine Most na Soči.
Za samo druženje je bilo poskrbljeno z ogromnim šotorom v slučaju slabega vremena, kjer so se nato odvijale jutranje vaje šole zdravja 1000 gibov, ki jih je vodil dr. Nikolaj Grishin. Pri vajah pa so tokrat sodelovali tudi otroci iz vrtca Dušan Munih iz Mosta na Soči.
Sledil je kulturni program, kjer se je predstavila ženska  plesna skupina Ajda, ter otroški pevski zbor iz osnovne šole Dušan Munih iz Mosta na Soči.

V nadaljevanju programa je bil ogled kraja, pot do sv. Mavra, vožnja z ladjico Lucija....Po 12. uri je sledilo kosilo in druženje z ogledom razstave slik, po 15. uri pa odhod nazaj proti Dolenjski.
Na samem druženju je bilo pristno srečanje z ustanoviteljem šole zdravja dr. Nikolajem Grishinom, ter pravilno izvedbo vaj, ki je bila demonstrirana v živo in nam bo vodilo pri izvedbi naših jutranjih gibov Šola zdravja. Jole Adrijanić

Oglejte si tudi