Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Rekreativni pohod na Plešivico

 

Društvo upokojencev Dvor že vrsto let prireja rekreativni pohod na Plešivico. Letošnji pohod se je odvijal v soboto 19. maja. Prireditve se je udeležilo kar 33 članov društva.  

Že teden pred pohodom smo se ozirali v nebo kaj nam bo narava dala, ali bo dež ali bo lepo vreme. A imeli smo srečo, saj smo se v soboto zjutraj prebudili v lep dan , z ravno pravo temperaturo. Skupina, ki se je zbrala poleg kapelice, na Dvoru, se je na pot podala ob 8 uri. Umirjen korak je vodi Kmet Stanko in pazil, da je skupina hodila skupaj in da nebi kdo imel kakšnih težav zaradi vzpona. Nekaj članov se je pripeljalo do lovske koče, ker je vzpon bil prenaporen. Čeprav smo bili poleg gozda, smo nekaj drv pripeljali s seboj. Pripravil sem ognjišče in palice za pečenje klobas. Ko je prva skupina prišla do koče je ogenj že bil pripravljen   in po kratkem počitku smo že pričeli vrteti klobase in pokusili dobro kapljico, ki smo jo prinesli s seboj. Ko so klobase porumenele se je pričel širiti prijeten vonj  in že smo s slastjo ugriznili v klobaso. Ob domači kapljici in  hrani smo se pogovorili o marsičem. Uživali smo v lepoti narave in čistim zrakom.

V popoldanskem času smo se poslovil od prijateljev in zaželeli srečno pot v dolino. Pohodniki so se zaustavili še v zidanici našega člana kjer so nadaljevali s prijetnim klepetom ob pokušini letnika 2017.

Tako smo si napolnili energijo in preizkusili naše sposobnosti. V septembru se ponovno vidimo a tokrat na Svetem Petri , na tradicionalnem pohodu v spomin na Miha Zupančiča.

 

Dušan Mikec  

Oglejte si tudi