Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

V lovski dvorani že 22-ta razstava Suhokranjskih dobrot

Tudi letos je nastal mozaik izdelkov, v katerega je vsak od nas prispeval svoj kamenček. Pripravili smo 22-to razstavo Suhokranjskih dobrot.

 

Članice DKŽ smo spekle in razstavile kruh, pogače in pecivo iz testa ter ročna dela, ki so nastajala v zimskem času. Najmlajši so prispevali izdelke, ki jih izdelujejo v vrtcu. Svoje pridelke so na ogled

in pokušino prinesli tudi vinogradniki in čebelarji.

Na sobotni proslavi so nastopili učenci in učiteljice, ter vzgojiteljice OŠ Žužemberk. Lili Hrovat je povezovala program v svojem prisrčnem in hudomušnem stilu. Tako je povabila tudi goste. Ves program je bil kulturno obarvan, kot se za praznik kulture, ki je bil v teh dneh, tudi spodobi. Učiteljice so naučile učence veliko zanimivih igric, da so nas najmlajši s svojim šegavim in ritmičnim nastopom prisrčno razvedrili in obogatili. Moški pevski zbor z Dvora je nastopil s slovensko himno in odpel več novih pesmi, z bogato vsebino.

Letos je bila naša gostja generalna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Tanja Strniša. Pozdravila nas je in s svojim nagovorom opogumila ter seznanila s stanjem na podeželju doma in drugod, saj je to njena dobro poznana, vsakdanja praksa.

Članice smo na letošnjo razstavo in proslavo ponosne, saj rade preizkusimo svoje spretnosti in sposobnosti. Še posebej se rade kaj novega naučimo. Predvsem pa nam je všeč, ker se družimo.  

                  Med letom se bomo pridno družili, kaj dobrega spekli, na ekskurziji spoznavali nove kraje in običaje, novembra ocenili potice, februarja pa spet postavili kaj zanimivega na ogled.
Milena Iskra

Oglejte si tudi