Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Zagraški jesenski odmev pa še kar odmeva, …

V začetku šolskega leta je Občina Ivančna Gorica z namestitvijo akustičnih oblog bistveno izboljšala akustiko športne dvorane Podružnične šole Zagradec. Zvočno premiero je dvorana doživela v petek, 9. novembra 2018, kjer so učenci podružničnih šol in kulturna društva iz Zagradca, Ambrusa in Krke, pripravili koncert – poimenovan Jesenski odmev v Zagradcu.

Na petkovem koncertu sta zadovoljstvo nad novo pridobitvijo izrekla vodja zagraške šole Slavka Nahtigal in župan Dušan Strnad, ki je v nagovoru povedal, da zdajšnja športna dvorana zaradi velikega odmeva ni bila primerna za izvedbo kulturnih prireditev. »Dvorana je bila prvenstveno zgrajena za športne dogodke, po namestitvi akustičnih oblog, pa se bo sedaj lahko odvil marsikateri kulturni dogodek«. Kot je v nadaljevanju še dejal ima zdaj ta suhokranjski del občine, s prenovljenimi šolami na Krki in Ambrusu in novo šolo v Zagradcu, res odlične pogoje za delo v šolah. »Smo na dobri poti, da izpolnimo skupni cilj, zapisan v Strategiji razvoja predšolske in osnovnošolske vzgoje v občini, da Podružnična šola Zagradec postane samostojna osnovna šola s podružnicami v Ambrusu in Krki,« je zaključil Strnad.

V nadaljevanju smo se prepustili glasbi, petju, igri in plesu. Bogat program, ki so ga povezovali učenci Karin Žgajnar, Gregor Perko in Žan Hren, so oblikovali zagraški tamburaši, Mladinski pevski zbor Zagradec, otroška pevska zbora iz podružničnih šol Krke in Ambrusa, Mešani pevski zbor Krka, Moški pevski zbor Ambrus in Otroški pevski zbor PŠ Zagradec.

Z recitacijo pesmi V roki ima srebrn lešnik so se predstavili učenci 3. razreda krške šole, Anica Kozinc iz KD Krka pa z recitacijo odlomka Josipa Jurčiča Krančani. Parket dvorane pa so s plesnimi točkami dodobra preizkusili tamkajšnji prvošolčki in učenci iz Ambrusa.

Občinstvo je še posebej navdušila Gledališka skupina Zagradec, ki je uprizorila skeč slovenske TV serije Reka ljubezni. Prav člani gledališke skupine so v zadnjem letu z Zagraško mamo poskrbeli za smeh in dobro voljo v številnih krajih naše občine in tudi izven nje.

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi